Templates by BIGtheme NET

Успешна презентација Агенције на Сајму предузетништва

У оквиру пројекта „Шанса за нови почетак“, Регионална привредна комора Крушевац, у сарадњи са Српском асоцијацијом менаџера и ДНА Комуникејшнс, а уз подршку УСАИД, организовала је први Сајам предузетништва у Крушевцу.

sajam1

Циљ пројекта је развој предузетништва, а идеја је да се, пре свега, подстакну радници предузећа у реструктурирању, да користећи стечено знање покрену сопствени бизнис.

Као партнер у реализацији сајма, учествовала је и Агенција за регионални развој Расинског округа, чији је штанд био један од најпосећенијих, а велики број људи изразио је жељу да сарађује са нашом Агенцијом, као и да узме учешће на обукама које планирамо у наредном периоду.

sajam4

Агенција за регионални развој Расинског округа предузетницима и потенцијалним предузетницима пружа могућност да без накнаде добију помоћ током регистрације предузећа, као и помоћ у изради бизнис плана и припреме документације за конкурисање за јавне позиве и програме субвенција и кредита.

sajam2

На сајму је представљено око 200 предузетничких иницијатива, које ће послужити као идеје и примери како се може отпочети предузетнички бизнис. Такође, организована је и презентација програма, отвореног позива „Покрени се за посао“ ЕНЕЦА, који обезбеђује бесповратна средства за куповину опреме неопходне за покретање или унапређење предузетничке делатности. Партнери у реализацији Сајма предузетиштва у Крушевцу су: Расински управни округ, Веће Савеза синдиката, Национална служба за запошљавање – филијала Крушевац, Канцеларија за локални економски развој Крушевца, Агенција за регионални развој Расинског округа, Канцеларија за младе Крушевац, Бизнис инкубатор центар Крушевац, Центар за стручно усавршавање Крушевац.